A nagyobb kockákra tépett hízott libamájat tokaji aszús pácban áztatjuk. Alacsony hőfokon sütjük, hogy krémes maradjon. A tetejére pisztáciás kacsatepertős pralinét borítunk. A pástétom ízeit a tokaji aszúban áztatott aranymazsolából készített krém és mazsolaszemek emelik ki. Mellé mákkal megszórt mini zsidó kalácsot, barheszt kínálunk.
A magyar konyha egyik legkülönlegesebb alapanyaga a hízott libamáj, amely csak különleges alkalmakkor került a családok asztalára. Azonban a Gundel mindig is híres volt a libamájas fogásairól. A tokaji aszús libamájpástétom, az édes borban történő pácolás ötlete is itt született. Kalla Kálmán, aki 15 éven át volt a Gundel séfje, 39 nagyszerű receptet rendezett össze a Gundel – Nagy libamájas szakácskönyv című könyvébe.
A tokaji aszú a természet különleges terméke, nemzetközileg is elismert hungarikum. Az aszúsodás kialakulásához a párás és száraz időszakok olyan gyors váltakozása szükséges, amire a világon mindössze pár földrajzi terület alkalmas, Magyarországon csak Tokaj.
Miért jó párosítás a tokaji aszú és a libamájpástétom? Az aszú botritiszes édessége és ízvilága ugyanúgy semmivel össze nem téveszthető a borok között, mint a libamájé az alapanyagok között. A kettő együtt felejthetetlen ízharmóniát alkot.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Vacsora minden nap: 18:00-22:00
Kávéházi étlap minden nap: 11:30-18:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelységünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!