A marha gulyáslevest klasszikusan marhalábszárból készítik. Mi azonban az állat legfinomabb részét, a zsírral átszőtt pofahúst használjuk fel, mert az omlós hús különleges ízanyagokkal gazdagítja levesünket. A leves alapját képező hús 3 órán keresztül készül. A legfinomabb gulyásleves titka a felhasznált gyökérzöldségek aránya és állaga. A csipetke hagyományos módon készül. Az apróra vágott frissítő zöldek minden falatnál izgalmas vibrálást adnak a selymesen sűrű leves gazdag ízéhez.
„A gulyás bőséges lével, hagymával és paprikával készített leveses étel, kockára vágott burgonyával és csipetkével” – írta egykoron Gundel Károly. A gulyásleves éttermi változatát ő találta ki, méghozzá úgy, hogy az alapja a gulyás paprikás pörkölt legyen. Nemzetközileg is elterjesztette a receptúrát, így az étel a nagy hírnevét a Gundel étteremnek köszönheti.
A „magyar gulyásleves” 2017 óta hungarikum. A legnagyobb klasszikus Puskás neve után, ami a legtöbb külföldinek eszébe jut Magyarországról. A gulyás közeli rokonaival, a pörkölttel és a paprikással a legfontosabb parasztételek, amelyeket hagyományosan bográcsban készítettek. Azonban a gulyásból készülő gulyásleves elkészítési módja egészen más, mint a pásztorok bográcsgulyásáé. A tradicionális gulyásleves nemzeti ételünknek számít. A Taste Atlas szerint világ 16. legjobb levese.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Vacsora minden nap: 18:00-22:00
Kávéházi étlap minden nap: 11:30-18:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelységünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!