Magas minőségű, magyar mangalicakarajból, enyhe klopfolással készítjük elő a hagyományos (liszt, tojás, zsemlemorzsa) panírozású hússzeleteket. Olaj, valamint az aroma érdekében tisztított vaj elegyén, a serpenyő hullámos mozgatásával sütjük pirosra és ropogósra a bundát. A bécsi szelet hagyományos körete a pirított petrezselymes burgonya. Házi csalamádénkat úgy készítjük, hogy az összetevői szintén ropogósak maradjanak.
Gundel Károly édesapja, aki Bajorországból költözött Magyarországra, honosította meg itthon többek között a bécsi szeletet. A rántott hús, a Wiener Schnitzel tehát nem kifejezetten Gundel találmány, ám neki köszönhetően került be az itthoni köztudatba. Ma már aligha képzelhető egy vasárnapi vagy ünnepi ebéd rántott hússzelet nélkül.
Az igazi bécsi szelet (németül: Wiener Schnitzel) borjúcombból készül, mi magyarok mégis a sertéskarajból készült változatot érezzük inkább a magunkénak. Minden családban készítik, ennek ellenére az omlós hús és a ropogós panír titkát kevesen ismerik. A zsiradék megfelelő hőfokán és mennyiségén múlik minden.
Sokan nem tudják, mi a különbség a bécsi szelet és a rántott hús között? Lényegében a bécsi szelet is egyfajta rántott hús, ám az elkészítése sokkal speciálisabb. A hagyományos rántott hús viszont készülhet disznó-, pulyka-, vagy csirkehúsból is, jellemzően nem klopfolják. Panírjába a zsemlemorzsa helyett kerülhet pankó morzsa, corn flakes, valamint magvak, fűszerek is.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Vacsora minden nap: 18:00-22:00
Kávéházi étlap minden nap: 11:30-18:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelységünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!