Mindent pontosan úgy csinálunk, ahogy azt Gundel előírta az eredeti receptben. A palacsinta sok tojással készül, hogy a töltelékhez illő vastagságban tudjuk kisütni. A darált diót tűzforró ízesített cukorszörpben enyhén megpirítjuk, friss narancshéjat adunk hozzá, ettől lesz annyira ínycsiklandó a töltelék. A betöltött palacsintákat cukros vajjal megkenjük és ropogósra karamellizáljuk. Igazi csokoládéból készült öntet és enyhén pirított dió koronázza.
Érdekes módon a mindenki által Gundel palacsintának ismert desszert nem saját találmány. Márai Sándor, a XX. század világhírű írója egyik színdarabjának premierjét ünnepelték az étteremben, ekkor készíttette el az író felesége a cukrásszal a családi recept alapján. A palacsinta annyira megtetszett Gundel Károlynak, hogy azonnal feltette az étlapra Márai-palacsinta néven. Máraiék emigrációja után lett a neve Gundel palacsinta. Nagyon látványos a flambírozott (lángoló) elkészítési módja, amit már Gundel talált ki.
A Gundellel kapcsolatban van egy étel, amiről mindenki hallott és szinte legendának számít Magyarországon. A Gundel palacsinta egy méltán híres hungarikum. Sok helyen készítik, de sajnos, nem az eredeti recept alapján. Ezért a külföldi vendégek nem is értik, mitől ilyen ismert egy diós palacsinta csokiöntettel. Ezért szeretnénk igazi ízeivel megmutatni gasztronómiai örökségünk ezen gyöngyszemét.
Cím:
1146 Budapest,
Gundel Károly út 4.
Asztalfoglalás:
reservation@gundel.hu
További információ:
info@gundel.hu
+36 30 603 2480
Vacsora minden nap: 18:00-22:00
Kávéházi étlap minden nap: 11:30-18:00
Nyitvatartás: 11:30-22:00
Gundel étterem és kávéház belső tere nem kutyabarát, viszont kerthelységünkben örömmel várjuk a kutyás vendégeinket!