Asztalfoglalás

(36 1) 889-8111

(36 30) 603-2480

Szeretne foglalni?
Hány főre?

Choose your language

Magyar

Étlap

Á la carte

1894 óta az étteremalapító Gundel Károly hitvallásához méltóan szeretnénk az ízek és illatok olyan harmóniájával szolgálni Önnek, amelynek élvezete nemcsak a testnek, de a szellemnek is táplálékot nyújt. Hisszük és valljuk: az étkezés a kultúra része. Egy ebéd vagy vacsora ételsora meghatározza hangulatunkat, alkotó energiákat szabadíthat fel, az ételek, az étkezések minősége s mennyisége világképünket formálja. A gasztronómiai élmény közel áll a képzőművészeti kiállításokon szerzett benyomásokhoz. Az ízekből megálmodott kompozíciók, az étel művészete, kiváló alkotók, s értő befogadók által, az élet művészetévé válhat.

Étlapunkon több mint 60 féle finomság sorakozik: az örök érvényű, klasszikus Gundel fogások, mint Palóc leves, vagy a Gundel fogas mellett mindig helyet kapnak a legkülönfélébb módon elkészített libamájak és gourmet fogások is.

Séfjeink a legkiválóbb alapanyagokkal dolgoznak, és mindig szem előtt tartják a szezonalitás szabályait, így mindenki örömére az őszi gyümölcsök és vadak után jönnek a tavasz és nyár kincsei.

Tekintse meg TELJES ÉTLAPUNKAT letölthető, PDF formátumban.

Gourmet kaviár válogatás

Gundel Osetra Malossol Kaviár 30 gr

Típus: Malossol
Ikra átmérő: 3 – 3,3 mm
Szín: Világosszürke

A kis mennyiségű sónak köszönhetően a halikra megőrzi lágyságát és krémességét. Amikor a ropogós kis gyöngyök szétroppannak a szánkban, akkor érezzük az Osetra kaviár különleges zamatát.

49.000 ,-

Gundel Keta lazac vörös kaviár 30 gr

A keta kaviár a keta lazac ikrája.
A kaviár színe a vöröstől a narancssárgáig terjed.
Cári kaviárnak is szokták nevezni a lazackaviárok közül kiemelkedően nagy 0,5-0,7 cm-es szemnagyságának köszönhetően.

7.500 ,-

Gundel Prémium kaviár ízelítő (4 * 1,5 gr)

Gundel Malossol szibériai tokhalkaviár sóban pácolt szürkemarhával,
Gundel Royal Black szibériai tokhalkaviár melegen füstölt harcsával
Gundel Osetra kaviár friss fürtös uborkatatárral
Gundel Keta lazac vörös kaviár tejföllel

16.900 ,-

Gundel Royal Black Szibériai Tokhal Kaviár 30 gr

Típus: Royal Black
Ikra átmérő: 2,8 – 3,3 mm
Szín: Sötétszürkétől a feketéig

Az előkészítés során hozzáadott minimális tengeri só növeli a kellemes ízhatást, a Royal Black kaviár válogatott ikrákból áll.

49.000 ,-

Gundel Malossol Szibériai Tokhal Kaviár 30 gr

Típus: Malossol
Ikra átmérő: 2,8 – 3,3 mm
Szín: Sötétszürkétől a feketéig

A kis mennyiségű sónak köszönhetően a halikra megőrzi lágyságát és krémességét.

39.000 ,-

Hideg előételek

Kecskesajttal töltött roppanós almaszeletkék bébi salátával

3.800 ,-

Borjú carpaccio

sóban-cukorban érlelt borjú hajszálvékonyan szeletelve koriander-petrezselyem salátával

5.500 ,-

Gundel saláta

(Spárga, paradicsom, uborka, sült paprika, zöldbab, gomba, saláta)

3.800 ,-

Házilag pácolt lazac

mustáros burgonyával és uborkahabbal

5.500 ,-

Levesek

Klasszikus Vichyssoise tejfölhabbal

3.900 ,-

Spárga velouté fűszeres ropogós kenyérrel

3.900 ,-

Gundel János halászleve

3.900 ,-

Gundel Károly gulyáslevese

3.900 ,-

Leves kóstoló bármely három levesből

4.500 ,-

A Gundel Étterem híres libamájai

Gundel libamájpástétom szárított szőlőbe forgatva

Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Klasszikus zsírjában abált libamáj sülthagymaterrinnel

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Cseresznyefán füstölt libamáj szilvával

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hideg libamájpástétom szarvasgombával

Portóiban áztatott cseresznyével
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Melegen füstölt libamáj mille feuille

Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hirtelen sült libamáj

Friss Gundel lecsóval és kacsatepertős knédlivel
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Libamáj trió

Klasszikus zsírjában abált libamáj sülthagymaterrinnel; hideg libamájpástétom szarvasgombával és portóiban áztatott cseresznyével; Gundel Házi libamájpástétom szárított szőlőbe forgatva

8.900 ,-

Libamáj kvartett

Cseresznyefán füstölt libamáj szilvával; Gundel libamájpástétom 1910 szárított szőlőbe forgatva; hideg libamájpástétom szarvasgombával; melegen füstölt libamáj mille feuille

9.900 ,-

Meleg előételek

Spárga hollandi mártással

5.500 ,-

Hirtelen sült galambmell

zöldborsópürével, édesköménnyel és cseresznyeparadicsom-raguval

5.500 ,-

Halak

Hirtelen sült Szent Jakab kagyló

Szarvasgombába forgatva zellerpürével és fehérspárgával

16.900 ,-

Egészben sült friss tengeri hal

vajban párolt zöldségekkel és citromkrémmel

9.900 ,-

Vajban posírozott langusztafarok François Voyer XO grand cru cognac-kal flambírozva

39.000 ,-

Húsok

Egészben sült báránygerinc

favabab pürével, sült csicsókával és ropogós zellerrel
Egy személy részére: 13.500 Ft – Két személy részére: 25.000 Ft

13.500 ,-

Gundel bélszíntokány

grillezett libamáj szelettel, erdei gombákkal, zöldbabbal, fehér spárgával és demi glace mártással

13.500 ,-

Dupla bifsztek

Zöldborsó és Café de Paris mártással, pirított zöldségekkel és főtt-sült burgonyával

25.000 ,-

Rózsaszín kacsamell

meleg káposztasalátával és zöldséges árparizottóval

9.800 ,-

Bélszín Budapest módra

Libamáj, gombák, lecsó, zöldborsó

13.500 ,-

Egészben sült borjú vesepecsenye és párolt borjúlábszár

Mángolddal, burgonyapürével és ropogós zellerrel

13.500 ,-

Hús nélküli fogások

Tejfeles-paprikás erdei gombák frissen sült fokhagymás kenyérrel és fűszersalátával

4.900 ,-

Juhtúrós rétes mézzel és spárgasalátával

4.900 ,-

Saláták

Válogatott színes levelek

Válogatott színes salátalevelek
(Bébiparaj, római saláta, rukkola, madárbegysaláta)
Hámozott paradicsomsaláta
Friss, roppanós zöldségek
Gundel uborkasaláta

Öntetek a salátákhoz:
Mézes-mustáros dresszing
Francia vinaigrette
Zöld „Istennő” mártás
Sült fokhagymás öntet
Creamy French
Balzsamkrém

2.500 ,-

Sajtok

Magyar sajtjaink

Etyeki illatos sajt (rúzsos)
Etyeki hosszan érlelt tehénsajt (félkemény)
Kisasszondi füstölt sajt (aranyérmes)
Kisasszondi félkemény sajt

4.200 ,-

Kecskesajtok a felcsúti André sajtmanufaktúrából

André friss kecske (gomolya)
Fűszeres kecske (gomolya)
Diós tehénsajt
Érlelt tehénsajt

4.200 ,-

Európai sajtjaink

Langres (lágy)
Morbier (lágy)
Comté (félkemény)
Bleu d’Auvergne (kéksajt)
Stilton (kéksajt)
St.Nectaire (rúzsos)
Mimolette (félkemény)

4.900 ,-

Desszert

Desszertválogatás 2 személyre hideg és meleg desszertjeinkből

5.900 ,-

Cseresznye royal

2.500 ,-

Gundel feketecsokoládés piskóta málnával, mentával és citrommal

2.500 ,-

Gundel fehér és tejcsokoládé trüffel gondolatok

2.500 ,-

Sült fagylalt meggyraguval

3.300 ,-

Friss eper flambírozva vaníliahabbal

3.300 ,-

Csokoládé láva sárgacékla szorbettel

2.900 ,-

Meleg desszertválogatás

Klasszikus Gundel palacsinta
Eper grain
Frissen sült rétesek

3.300 ,-

Hideg desszertválogatás

Klasszikus créme brulée
Gundel mogyorós créme caramel
Gundel cseresznye royal

2.900 ,-