Asztalfoglalás

(36 1) 889-8111

(36 30) 603-2480

Szeretne foglalni?
Hány főre?

Choose your language

English

Étlap

Á la carte

1894 óta az étterem alapító Gundel Károly hitvallásához méltóan szeretnénk az ízek és illatok olyan harmóniájával szolgálni Önnek, amelynek élvezete nemcsak a testnek, de a szellemnek is táplálékot nyújt. Hisszük és valljuk: az étkezés a kultúra része. Egy ebéd vagy vacsora ételsora meghatározza hangulatunkat, alkotó energiákat szabadíthat fel, az ételek, az étkezések minősége s mennyisége világképünket formálja. A gasztronómiai élmény közel áll a képzőművészeti kiállításokon szerzett benyomásokhoz. Az ízekből megálmodott kompozíciók, az étel művészete, kiváló alkotók, s értő befogadók által, az élet művészetévé válhat.

Étlapunkon több mint 60 féle finomság sorakozik: az örök érvényű, klasszikus Gundel fogások, mint Palóc leves, vagy a Gundel fogas mellett mindig helyet kapnak a legkülönfélébb módon elkészített libamájak és gourmet fogások is.

Séfjeink a legkiválóbb alapanyagokkal dolgoznak, és mindig szem előtt tartják a szezonalitás szabályait, így mindenki örömére november 9-től érkeznek az őszi gyümölcsök és vadak.

Tekintse meg TELJES ÉTLAPUNKAT letölthető, PDF formátumban.

Hideg előételek

Hideg kacsatányér

kacsamell, kacsamáj szilvával és sonkahagymás kacsarilette

5.500 ,-

Füstölt branzino narancsos aiolival

és zöldborsócsírával

5.500 ,-

Kecskesajttrüffel

szarvasgombába forgatva almakristállyal

3.800 ,-

Gundel saláta 1910

(Spárga, paradicsom, uborka, sült paprika, zöldbab, gomba, saláta)

3.800 ,-

Érlelt lazacderék

csepegtetett tejföllel, kapros uborkával és Gundel Keta lazackaviárral

5.500 ,-

Levesek

Karfiolveluté sült fokhagymával

3.600 ,-

Spárgakrémleves szarvasgombaolajjal

és túrós pogácsával

3.600 ,-

Fácánesszencia szarvasgombás fácángombócokkal

3.600 ,-

Leveskóstoló bármely három levesből

4.500 ,-

Meleg előételek

Grillezett fogasfilé kapros citromos rákraguval

5.500 ,-

Spárga hollandi mártással

5.500 ,-

Kacsamellragu

Calvados-szal és szarvasgombás rizottóval

5.500 ,-

A Gundel Étterem híres libamájai

Gundel házi aranymazsolás libamájpástétom 1910

pörkölt mogyoróba forgatva
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Klasszikus zsírjában abált libamáj sült hagymákkal

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Cseresznyefán füstölt libamáj szilvával

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hideg libamájpástétom szarvasgombával

Portóiban áztatott cseresznyével
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Melegen füstölt libamáj sült almával

és vajas kaláccsal
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hirtelen sült libamáj

Friss Gundel lecsóval és kacsatepertős knédlivel
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

A séf ajánlata a Gundel Étterem hideg libamájaiból

Klasszikus zsírjában abált libamáj sülthagymákkal; Hideg libamájpástétom szarvasgombával és portóiban áztatott cseresznyével; Gundel Házi aranymazsolás libamájpástétom 1910 pörkölt mogyoróba forgatva

8.900 ,-

A Séf ajánlata a Gundel étterem hideg és meleg libamájaiból

Libamáj kvartett: cseresznyefán füstölt libamáj szilvával; Gundel házi aranymazsolás libamájpástétom 1910 pörkölt mogyoróba forgatva;
hideg libamájpástétom szarvasgombával és portóiba áztatott cseresznyével; melegen füstölt libamáj sült almával és vajas kaláccsal

9.900 ,-

Halak

Hirtelen sült Szent Jakab kagyló

Szarvasgombába forgatva curryvel ízesített karfiolpürével

16.900 ,-

Egészben sült branzino

vajban párolt zöldségekkel, felvert burgonyával és citromfűmártással

9.900 ,-

Fokhagymás óriás garnéla borsmustár salátával

és Béarni mártással
előételként: 9.900 Ft – főételként: 16.900 Ft

16.900 ,-

Posírozott harcsafilé ropogós kacsabőrben

túrósüteménnyel és paprikás szósszal

9.900 ,-

Borskéregben sült lazac

vízitormás rizottóval, krémes vörösbormártásban

9.900 ,-

Húsok

Fehérmorzsában sült borjúbélszín

paradicsomos angyalhajtésztával és fűszersalátával

13.500 ,-

Egészben sült báránygerinc

tört lilaburgonyával és lilahagymapürével
Egy személy részére: 13.500 Ft – Két személy részére: 25.000 Ft

13.500 ,-

Bifsztek Liszt Ferenc módra

libamájjal, vadgombákkal és ropogós zöldségekkel

13.500 ,-

Gundel bélszíntokány 1910

szarvasgombával, spárgával, libamájjal és pirított szalvétagombóccal

13.500 ,-

Dupla bifsztek 1910

Zöldbors és Café de Paris mártással, pirított zöldségekkel és főtt-sült burgonyával
2 fő részére

25.000 ,-

Gundel Surf & Turf

Dupla Angus marhasteak és grillezett langusztafarok
2 fő részére

59.000 ,-

Kemencés szarvasbélszín

sütőtökkel és gránátalmás spenótsalátával

13.500 ,-

Klasszikus kacsatányér

konfitált kacsacomb, grillezett kacsamáj és rózsaszínre sütött kacsamell
almás káposztával, hagymás burgonyával és konyakban ázott szilvával

11.500 ,-

Vaddisznópörkölt dödöllével

és pirított hagymaraguval, tejfellel

9.900 ,-

Hús nélküli fogások

Ropogós juhsajt

szarvasgombás mézzel és friss csírákkal

5.500 ,-

Szarvasgombás ravioli

Fehér krémmártásban keserű levelekkel

5.500 ,-

Saláták

Válogatott színes salátalevelek

Válogatott színes salátalevelek
(Bébiparaj, római saláta, rukkola, madárbegysaláta)
Hámozott paradicsomsaláta
Friss, roppanós zöldségek
Gundel uborkasaláta

Öntetek a salátákhoz:
Mézes-mustáros dresszing
Francia vinaigrette
Olasz dresszing
Zöld „Istennő” mártás
Pirított fokhagymás tejfel
Krémes francia mártás
Balzsamkrém

2.500 ,-

Sajtok

Magyar sajtjaink

Etyeki illatos sajt (rúzsos)
Etyeki hosszan érlelt tehénsajt (félkemény)
Kisasszondi füstölt sajt (aranyérmes)
Kisasszondi félkemény sajt

4.200 ,-

Sajtok a felcsúti André sajtmanufaktúrából

André friss kecske (gomolya)
Fűszeres kecske (gomolya)
Diós tehénsajt
Érlelt tehénsajt

4.200 ,-

Európai sajtjaink

Langres (lágy)
Morbier (lágy)
Comté (félkemény)
Bleu d’Auvergne (kéksajt)
Stilton (kéksajt)
St.Nectaire (rúzsos)
Mimolette (félkemény)

4.900 ,-

Desszert

Mogyoróhab jeges csokoládéval

2.900 ,-

Passiógömb forró csokoládéval

2.900 ,-

Szilvás morzsasütemény vajas mézzel

2.500 ,-

Crêpe Suzette

3.300 ,-

Karamellizált eper házi vaníliafagylalttal

3.300 ,-

Gundel rétes válogatás (à la minute)

Frissen sült almás, meggyes rétes

2.900 ,-

Meleg desszertválogatás

Gundel rétesválogatás (á la minute)
Klasszikus Gundel palacsinta
Szilvás morzsasütemény vajas mézzel

3.300 ,-

Hideg desszertválogatás

Passiógömb csokoládéval
Mogyoróhab jeges csokoládéval
Crème brûlée

2.900 ,-

Crème brûlée gyümölcsökkel

2.500 ,-

Gourmet kaviár válogatás

Gundel Osetra Malossol Kaviár 30 gr

Típus: Malossol
Ikra átmérő: 3 – 3,3 mm
Szín: Világosszürke

A kis mennyiségű sónak köszönhetően a halikra megőrzi lágyságát és krémességét. Amikor a ropogós kis gyöngyök szétroppannak a szánkban, akkor érezzük az Osetra kaviár különleges zamatát.

59.000 ,-

Gundel Keta lazac vörös kaviár 30 gr

A keta kaviár a keta lazac ikrája.
A kaviár színe a vöröstől a narancssárgáig terjed.
Cári kaviárnak is szokták nevezni a lazackaviárok közül kiemelkedően nagy 0,5-0,7 cm-es szemnagyságának köszönhetően.

7.500 ,-

Gundel Prémium kaviár ízelítő (4 * 1,5 gr)

Gundel Malossol szibériai tokhalkaviár sóban pácolt szürkemarhával,
Gundel Royal Black szibériai tokhalkaviár melegen füstölt harcsával
Gundel Osetra kaviár friss fürtös uborkatatárral
Gundel Keta lazac vörös kaviár tejföllel

16.900 ,-

Gundel Royal Black Szibériai Tokhal Kaviár 30 gr

Típus: Royal Black
Ikra átmérő: 2,8 – 3,3 mm
Szín: Sötétszürkétől a feketéig

Az előkészítés során hozzáadott minimális tengeri só növeli a kellemes ízhatást, a Royal Black kaviár válogatott ikrákból áll.

49.000 ,-

Gundel Malossol Szibériai Tokhal Kaviár 30 gr

Típus: Malossol
Ikra átmérő: 2,8 – 3,3 mm
Szín: Sötétszürkétől a feketéig

A kis mennyiségű sónak köszönhetően a halikra megőrzi lágyságát és krémességét.

39.000 ,-