Asztalfoglalás

(36 1) 889-8111

(36 30) 603-2480

Szeretne foglalni?
Hány főre?

Choose your language

English

Étlap

Á la carte

1894 óta az étterem alapító Gundel Károly hitvallásához méltóan szeretnénk az ízek és illatok olyan harmóniájával szolgálni Önnek, amelynek élvezete nemcsak a testnek, de a szellemnek is táplálékot nyújt. Hisszük és valljuk: az étkezés a kultúra része. Egy ebéd vagy vacsora ételsora meghatározza hangulatunkat, alkotó energiákat szabadíthat fel, az ételek, az étkezések minősége s mennyisége világképünket formálja. A gasztronómiai élmény közel áll a képzőművészeti kiállításokon szerzett benyomásokhoz. Az ízekből megálmodott kompozíciók, az étel művészete, kiváló alkotók, s értő befogadók által, az élet művészetévé válhat.

Étlapunkon több mint 60 féle finomság sorakozik: az örök érvényű, klasszikus Gundel fogások, mint gulyásleves, vagy a Gundel fogas mellett mindig helyet kapnak a legkülönfélébb módon elkészített libamájak és gourmet fogások is.

Séfjeink a legkiválóbb alapanyagokkal dolgoznak, és mindig szem előtt tartják a szezonalitás szabályait, így mindenki örömére tavasszal a friss és nyárias ízek, míg ősszel érkeznek az őszi gyümölcsök és vadak.

Tekintse meg TELJES ÉTLAPUNKAT letölthető, PDF formátumban.

Hideg előételek

Gundel borjúválogatás: szélben szárított borjú, lágy borjúpástétom, borjúkocsonya

5.500 ,-

Rózsaszín kacsamell

Fehérspárga-salátával, szárított eperrel és érlelt balzsamecettel

5.500 ,-

Kecskesajthab

szarvasgombával és aszaltszilva-zselével

3.800 ,-

Hideg halízelítő: Gundelben füstölt lazac, füstölt pisztráng, füstölt fogas

5.500 ,-

Gundel saláta 1910

(Spárga, paradicsom, uborka, sült paprika, zöldbab, gomba, saláta)

3.800 ,-

Levesek

Szarvasgomba-cappuccino

3.600 ,-

Spárgaveluté

Ropogós tésztával

3.600 ,-

Klasszikus Vichyssoise citromos tejszínhabbal

3.600 ,-

Leveskóstoló bármely három levesből

4.500 ,-

A Gundel Étterem híres libamájai

Klasszikus zsírjában abált libamáj trikolor hagymákkal

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Gundel házi aranymazsolás libamájpástétom 1910

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hideg libamájpástétom szarvasgombával

és vörösborba áztatott cseresznyepürével
Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Gundel libamájtorta birsalmával

Hideg előételként: 6.600 Ft – Hideg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Melegen füstölt libamáj sült körtével

és vajas kaláccsal
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Hirtelen sült libamáj

Friss Gundel lecsóval és kacsatepertős knédlivel
Meleg előételként: 6.600 Ft – Meleg főételként: 9.900 Ft

6.600 ,-

Libamájduó

Gundel libamájtorta birsalmával
Hirtelen sült libamáj friss Gundel lecsóval és kacsatepertős knédlivel

8.900 ,-

Libamájtrió

Klasszikus zsírjában abált libamáj trikolor hagymákkal
Hideg libamájpástétom szarvasgombával és vörösborba áztatott cseresznyepürével
Gundel aranymazsolás libamájpástétom 1910

10.900 ,-

Libamájkvartett

Cseresznyefán füstölt libamáj házi szilvalekvárral

Gundel aranymazsolás libamájpástétom 1910

Hideg libamájpástétom szarvasgombával és vörösborba áztatott cseresznyepürével

Melegen füstölt libamáj sült körtével, vajas kaláccsal

11.900 ,-

Meleg előételek

Grassalkovich palacsinta sült libamájjal

5.500 ,-

Grillezett fogasfilé kapros citromos rákraguval

5.500 ,-

Spárga hollandi mártással

4.500 ,-

Halak

Egészben sült branzino

gyökérzöldségekkel és mustármártással

9.900 ,-

Kreol atlanti lazac

Tejfeles burgonyaszalmával és finom füvekkel

9.900 ,-

Fokhagymás óriás garnéla borsmustársalátával

és Béarni mártással
előételként: 9.900 Ft – főételként: 16.900 Ft

16.900 ,-

Vörös tonhal

meleg endíviával és narancssalátával

16.900 ,-

Húsok

Egészben sült borjúszűz

Szarvasgombamártással és szarvasgombás felvert burgonyával

13.500 ,-

Borjúérmék Gundel módra

lecsós pirított burgonyával; vagy rántva, remuládmártással, főtt-sült burgonyával

13.500 ,-

Bélszínjava Liszt Ferenc módra

libamájjal, vadgombákkal és vajas zöldségekkel

13.500 ,-

Gundel bélszíntokány 1910

grillezett libamáj szelettel, fehérspárgával és pirított szalvétagombóccal

13.500 ,-

Csirke Supreme Kalla módra

Juhtúrós sült galuskával, krémes-paprikás mártásban

7.500 ,-

Gundel kacsatányér

Rózsaszín kacsamell, hirtelen sült kacsamáj, morzsában sült kacsarilette

11.500 ,-

Konfitált kacsacomb

Zöldséges gerslikásával, vajas lilakáposztával

11.500 ,-

Egészben sült báránygerinc

lilaburgonyával és füstölthagyma-pürével

25.000 ,-

Dupla bifsztek 1910

Zöldbors és Choron mártással, pirított zöldségekkel és főtt-sült burgonyával

25.000 ,-

Gundel Surf & Turf

Dupla Angus marhasteak és grillezett langusztafarok

59.000 ,-

Hús nélküli fogások

Camembert fehérmorzsában

Édes-savanyú meggyel és sült rizzsel

5.500 ,-

Szarvasgombás ravioli

Fehér krémmártásban keserű levelekkel

5.500 ,-

Zöldséges rétes

Friss tavaszi levelekkel és spárgamártással

5.500 ,-

Desszert

Klasszikus Gundel palacsinta

2.500 ,-

Frissen sült almás, meggyes rétes

2.900 ,-

Csokoládéláva ribizlisörbettel

2.500 ,-

Karamellizált friss eper házi vaníliafagylalttal

3.300 ,-

Somlói galuska Gollerits módra

2.500 ,-

Sült csokoládétorta mogyoróhabbal, erdei gyümölcsökkel

2.900 ,-

Túróhab golgotagyümölccsel, friss málnával

2.900 ,-

Klasszikus crème brûlée

2.900 ,-

Meleg desszertválogatás

Frissen sült rétesek
Klasszikus Gundel palacsinta
Csokoládéláva ribizlisörbettel

3.300 ,-

Hideg desszertválogatás

Klasszikus crème brûlée
Sült csokoládétorta mogyoróhabbal, erdei gyümölcsökkel
Túróhab golgotagyümölccsel, friss málnával

2.900 ,-

Saláták

Válogatott színes salátalevelek

(Bébiparaj, római saláta, rukkola, madárbegysaláta)
Hámozott paradicsomsaláta
Friss, roppanós zöldségek
Gundel uborkasaláta tejföllel

Öntetek a salátákhoz:
Mézes-mustáros dresszing
Francia és magyar vinaigrette
Zöld „Istennő” mártás
Sült fokhagymás öntet
Balzsamkrém

2.500 ,-

Sajtok

Magyar sajtjaink

Napi ajánlat sajtlapunkról

4.200 ,-

Európai sajtjaink

Napi ajánlat sajtlapunkról

4.900 ,-